Sophie van der Perre

sophievdperre.jpg
sophievdperre.jpg

Sophie van der Perre

75.00

30x40 Limited Edition Print

Editions: 75

Quantity:
Add To Cart

Sophie Van der Perre (1987, België) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, maar onderbrak deze studie na een jaar om langdurige reizen te maken naar Europa, Azië en Australië. In 2009 werkte ze bij Vice en in 2010 verhuisde ze naar New York, om als assistent van Ryan McGinley te werken. Nu is ze terug in Amsterdam en werkt ze voor zichzelf. Haar werk werd tentoongesteld in verschillende galeries, zowel in Europa als Amerika.     

Sophie’s werk is een combinatie van mode- en documentaire fotografie. Vrienden en familie zijn vaak het onderwerp van haar werk. Dit maakt haar beelden zeer persoonlijk; ze tonen niet alleen intimiteit maar ook kwetsbaarheid. In haar foto’s staat de relatie tussen fotograaf en de gefotografeerde altijd centraal. Voor Sophie is het erg belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen is en dat dit zichtbaar is in haar werk. Haar foto’s tonen puurheid, vrijheid en een vleugje nostalgie. Dit wordt versterkt door het gebruik van analoge camera’s en polaroids. Met haar talent om rauwe momenten vol emotie vast te leggen met enkel natuurlijk licht, geeft ze ieder vastgelegd moment een zekere zachtheid.

Naast haar persoonlijke werk, beweegt Sophie zich steeds meer in de modewereld, waar ze fotografeert voor onder andere Vogue Netherlands, L’officiel Paris, ELLE Netherlands, Forget Them Magazine en Blink Magazine. © 2015, Sophie van der Perre