Iris Duvekot

IrisDuvekot.jpg
IrisDuvekot.jpg

Iris Duvekot

75.00

30x40 Limited Edition Print

Editions: 75

Quantity:
Add To Cart

Iris Duvekot (Amsterdam, 1987) heeft een liefde voor analoge film en dat zorgt voor een volle koffer tijdens haar reizen. Haar werk is een combinatie van portret-, mode-, reis- en straatfotografie. 

Opgaan in het moment is van belang bij Iris. Daarbij is de relatie tot haar object van grote waarde. Door zich te verbinden met mensen, objecten, ruimtes en elementen uit de natuur krijgt alles een subtiele rol en wordt het tegelijkertijd één geheel. Chaos en imperfectie krijgen een nieuwe waarde. Het moment zelf wordt een nieuwe wereld.       

Het is vooral de dualiteit die haar werk tekent. De realiteit die is vastgelegd wordt gekleurd en uitgelicht waardoor beelden van locaties en mensen buiten hun context, vervreemdend of zelfs een fantasie lijken. Echter, de fantasie is nimmer volmaakt; er is altijd iets in het beeld dat wringt. 

Iris’ werkwijze is geen twee keer gelijk. Ze zoekt altijd naar een passende sfeer of plek die het mogelijk maakt de essentie van het beeld te ontmaskeren. Zowel staged als unstaged blijft het een zoektocht naar dat wat er te zien is en dat wat onzichtbaar blijft en hoe je daarvan een glimp met de buitenwereld kan delen. © 2015, Iris Duvekot